söndag 6 oktober 2013

Vegetarisk lunch i Stockholm

Denna helgen har Vegetarisk Lunch I Malmö varit på semester i Stockholm och tänker tipsa er om bra vegetariska ställen där. Hoppas ni tycker det är en rolig idé.

Nr1. Blå Lotus
På Södermalm, rättare sagt på Katarina Bangata 21, ligger mitt favoritfik som heter Blå Lotus. De har mackor, sallader och bakverk. Där fnns mycket vegetariskt och även veganskt att välja mellan. Vi hann med hela 2 besök där under en helg. De har en Vegan Baguette som är helt fantastiskt god. Den innehåller morötter, gurka, soltorkade tomater, lök och en massa persilja. Brödet är också ljuvligt gott.

Nr2. Hermans
Jag har en app i iPhonen som heter Vegman. Den visar vegetariska ställen i närheten av där man är. En mycket bra app. Jag hittade bufférestaurangen Hermans som ligger på Fjällgatan 23B i stadsdelen Katarina/Sofia på Södermalm. Våra vänner som bor i Stockholm hade aldrig varit där så vi drog dit en lördagkväll. Ett tips är att boka bord innan, det hade inte vi gjort men hade tur. För 175:- får man äta från en fantastiskt god vegetarisk buffé med allt från kryddstarka sallader till indiskinspirerad mat. Sådär fantastiskt gott så man måste fortsätta äta även om magen säger nej. Är vädret bättre än vi hade så är där en fantastisk utsikt över bl a Gröna Lund. Denna kvällen regnade det och vi satt långt inne. På somrarna kan man tydligen sitta utomhus också. Ska ni till Stockholm så måste ni gå dit!!!
http://www.hermans.se/

Nr3. Coop på Centralen
Åker man tåg så vill man kanske ha något gott med sig att äta. Vi snurrade rundor en stund och visste inte vad vi skulle välja. Där fanns mest vegetariska mackor med ost. Sen kom vi på att kanske Coop hade något. Mycket riktigt. De hade en hel kyl full med en massa Ta med-mat. Jag tog en Falafelsallad med bulgur. Det var en välkomponerad maträtt och mycket god. Mättande perfekt på tåget. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar