torsdag 16 juli 2015

Green Queen

Det finns en del helvegetariska caféer i Malmö nu. Ett av mina favoriter är Green Queen som ligger i korsningen Nobelvägen - Simrishamnsgatan, precis vid Jesusparken. Där kan du dricka allt från nyttiga smoothies och juicer till att äta mackor, soppor och bakverk. Allt är extra nyttigt utan en massa tillsatser. De använder sig av andra sötningskällor än just vanligt vitt socker samt även andra mjölsorter. Så detta café passar perfekt för dig som är gluten eller laktosintolerant. Det mesta är också veganskt, dvs utan några animaliska produkter. Självklart har de även kaffe i olika sorter.

Denna dag var jag sugen på en macka så jag beställde en med fetaost, pesto på soltorkade tomater och kimchi. Denna macka kan man också få med tofu istället för fetaost. Det är en härlig surdegsmacka som grillas. En fantastisk smakupplevelse. Smakerna smälte samman i munnen som en smakexplosion. Den här måste ni testa!!!

 
Känner ni att ni behöver lite extra energi så rekommenderar jag varmt deras härliga smoothies och juicer. Perfekt en varm sommardag.

De producerar även en egen Kombucha. Vill man lära sig att göra nyttiga smoothies och juicer så har de kurser ibland.

Kolla in deras hemsida här: greenqueen.eu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar