måndag 23 december 2013

Julmat

Vad äter en vegetarian till jul? Den frågan har man ju fått ungefär 1000 gånger. Eller hur? Svaret blir samma som med pålägget, samma som dig.

Vi tjuvstartade julen med att äta julmat på lille julafton. Det blev hemmagjord auberginesill, ägg med tångkaviar, rödkål, grönkål, skinka utan rumpa, sylta, brysselkål, korvar och vörtbröd.

Detta inlägg är mycket riktat till er som verkar störa er på alla som tycker att man ska skippa skinkan i jul. Ni som blir irriterade över att ingen skriver om alternativen. Alternativen finns här!

Hur smakar det då? Auberginesillen smakar väldigt likt sill. Det är inläggningen som gör smaken. Konsistensen är nästan den samma. Astrid och Apornas skinka utan rumpa är fantastiskt god. Man griljerar den som med vanlig skinka och grillar i ugn. Med en god, stark och grovkornig senap till går det knappt att säga om det är kött eller inte. Jo man slipper en massa fett och senor. I år har Astrid och Aporna t om en egen sylta. Jag var lite skeptisk mot denna eftersom riktig sylta inte alls ser aptitligt ut. Det gör inte denna heller direkt. Den ser ut som en finare kattmat. Det är väl så den ska se ut. Smaken påminner om riktig sylta, smaken och konsistensen är den samma ungefär, nästan så det känns lite läskigt. De vegetariska korvarna som finns smakar snarlikt de med kött, det är kryddorna som gör det. Brysselkålen hade jag dubbelpanerat a'la Ernst, och stekt i smör, riktigt gott.

Svaret på frågan, Blir man mätt på vegetarisk julmat? - Eh ja!!!

God Jul på er alla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar