lördag 23 augusti 2014

Malmöfestivalen - Anamma

På Malmöfestivalen tvingar jag mig själv alltid att äta åtminstonde en gång. I år fick Anamma äran. Jag hade hört talas om att de hade bullar med mos. Det lät ju så fantastiskt gott. Potatismos är något som jag kan sakna ibland. De innehåller alltid mjölk så det är svårt som laktosintolerant att få tag på. Med veganska bullar är det ännu svårare så klart. Men nu äntligen!

Det var en väldigt kall tisdag som vi traskade ner mot Gustav Adolfs torg. Som vanligt var där fullt med folk överallt och man fick tränga sig fram. Längst köer var det som vanligt på älgwok och annat som folk tror är lite exotiskt. Men på Anamma, där var kön obefintlig. Hur kan detta komma sig? Vi gick förbi både Kao´s och Astrid och Aporna. De hade inte heller speciellt långa köer. Äter inte folk vegetariskt på festival? Vad är det för folk som går på festival?

Åter till bullar med mos. Snabb service och mycket mat. Tyvärr var det fullt på alla sittplatser som vanligt så jag fick stå upp och äta. Det var inte jättebekvämt om man säger så. Det var kallt och blåsigt och maten kallnade snabbt. Men den var supergod ändå. Moset var fluffigt gott och bullarna smakade Anammabullar. Till detta fick man både sallad och lingon. Hur gott som helst. Gott och enkelt. Något som alla, även köttätare, skulle tycka om. Billigt var det också. 50:-.

Tyvärr glömde jag bort att jag tänkt äta princessbakelsen på Kao´s. Någon som testade den? Det lät ju så gott det också. Astrid och Apornas wrap med Fooled Pörk lät också god. Den glömde jag också bort. Även om det bara var en smakportion.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar